U bent hier

Woerden langs de Grecht

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 11 september, 2022
Afstand: 
12 km

Provincie:

We lopen langs het oude vestingstadje het landgoed Bredius in, een fraai landschapspark. We gaan door de weilanden naar de koffieplek De Boerin. Na de koffie gaan we over de weilanden naar de Grecht. Deze volgen we weer tot Woerden. We steken de Oude Rijn over en volgen die tot de Singel. Dan lopen we over de oude vesting om de stad heen. Even voor het station kunnen we voor de liefhebbers op een terras nog een drankje nemen.

Woerden is een vestingstad en dat kun je goed waarnemen, ondanks dat veel gesloopt is. Aan de oostelijke kant, waar we begonnen zijn en weer eindigen zien we een kasteel. Aan het begin van de 15de eeuw wordt het een stenen kasteel, het huidige kasteel van Woerden.