U bent hier

Weesp Aetsveldroute

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Fort Ossenmarkt Weesp - Fort Hinderdam - Fort Uitermeer
Wandeldatum: 
donderdag, 13 november, 2014
Afstand: 
10 km

We starten in de oude vestingstad Weesp en lopen langs de slingerende Vecht zuidwaarts. Onderweg komen we langs verschillende forten en vestingwerken, onderdeel van de oude verdedigingslinies. Weesp lag heel strategisch op de grens van Holland en Utrecht en was al in 1355 omwald. We lopen langs diverse verdedigingswerken, het fort Uitermeer en het fort Hinderdam. Weesp is met deze forten een onderdeel van de stelling van Amsterdam.

We lopen deels over een graspad dat in dit jaargetijde best modderig kan zijn dus draag goede wandelschoenen. Aan het einde van de wandeling komen we langs het gemeentemuseum. Wie het leuk vindt om oude herinneringen op te halen: er staan er veel producten van de oude chocoladefabriek van Van Houten opgesteld.