U bent hier

Wassenaar naar Den Haag

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 9 oktober, 2022
Afstand: 
16 km

Provincie:

We lopen alleen maar door groene paden, lanen, dus waarschijnlijk zijn er mooie herfsttinten te zien.
We gaan richting de Buurtweg. Daar zien we een rijksmonument, een kiosk uit 1908. Even verder museum Voorlinden in de verte.

We doorkruizen de kieviet en kunnen ons vergapen aan de enorme villa’s aan de Konijnenlaan. Aan de Schouwweg zien we Arcadia, een landhuis uit 1917 en twee uit vroegere tijden overgebleven bejaardenhuizen van de Wilhelmina Alida Stichting.

We zien villa Meyland 1912, Backershagen waarvan alleen het hekwerk nog authentiek is uit de 18de eeuw. In 1974 brandde het huis volledig af en pas in 1984 werd gestart met een appartementencomplex waarvan de hoofdvorm lijkt op dat van het huis uit 1850. We gaan door prachtige parken, langs het gemeentehuis De Pauw, het Hertenhuisje, landhuis Witzancgk en Ivicke in eigendom van de beruchte krottenkoning.

Een klein stukje Van Ommerenlaan in Rust en Vreugd om achterlangs langs langs kasteel Oud Wassenaar te lopen en de Wittenburg naar de Zijdelaan.

We steken de N44 over en daar is de eerste Horecamogelijkheid. We gaan door Marlot achter het automuseum van Louwman en langs huis Ten Bosch door het Haagsche bos terug naar Den Haag centraal.