U bent hier

Vught - Den Bosch

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 17 december, 2023
Afstand: 
12 km

Provincie:

We starten in Vught en lopen richting de Vughtse Heide, waar we koffiedrinken. We komen langs een beeldengroep van twee geharnaste ruiters. Dit ter nagedachtenis aan een duel in 1600 waarbij beide ruiters het leven lieten.
We vervolgen ons pad en lopen langs het enige ss-kamp dat buiten Duitsland lag. Hier zijn zeker 735 mensen vermoord. We passeren de fusilladeplaats waar namen van verzetshelden zijn vermeld.
We gaan verder langs het afwateringskanaal dat de Dommel met de Bergsche Maas verbindt. We gaan over de ringweg en via een trekpontje lopen langs de Dommel en langs de stadsmuur naar De Parade. Dit is het plein waar de St. Jan aan ligt. De Sint Jan een gotisch bouwwerk dat tussen 1380 en 1530 werd gebouwd. De kerk was lang in protestante handen maar sinds 1810 weer in katholieke handen. We doorkruisen de binnenstad van Den Bosch via de markt. Den Bosch is een fraaie oude stad en kreeg al in 1185 stadsrechten.