U bent hier

Vleuten naar Woerden

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 20 oktober, 2024
Afstand: 
12 km

Provincie:

We verlaten Vleuten westwaarts en zien in de verte Kasteel Den Ham liggen. De markante Hamtoren is het restant van kasteel Den Ham. Het kasteel werd al in 1325 vermeld in een oorkonde. We gaan over de Breuddijk, lopen om het zogenaamde vijverbos Harmelen. De verkaveling van het bos is nog precies als in de 19de eeuw, toen in gebruik als lust- en jachtoord bij Huize Harmelen. Door de afwisseling tussen open en dichte begroeiing, tussen nat en droog oppervlak, komen er tal van diersoorten voor, vooral vogels.

We steken de Oude Rijn over en gaan over het Breeveld langs de Oude Rijn richting Woerden. We volgen dit jaagpad helemaal tot Woerden. Dit pad werd vroeger gebruikt om schepen te trekken. We zien een rolpaal die hielp bij het in de juiste richting trekken van de trekschuit bij een bocht. Dit jaagpad is het eerste langeafstand jaagpad in Holland en kwam in 1664 tot stand in het drie steden overleg Leiden-Woerden-Utrecht.

Vlak voor het station kunnen we horeca bezoeken voor wie dat wil of door naar het station (200 meter verder) of het centrum inlopen.