U bent hier

Stadswandeling Leiden

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 3 juli, 2022
Afstand: 
10 km

Provincie:

We steken de Singel over en lopen richting het centrum. We gaan over het Kort Galgewater langs molen De Put . We zien de plek waar het huis heeft gestaan waar Rembrandt van Rijn in 1606 werd geboren. Hij We gaan langs de Groenhazengracht richting het Rapenburg, langs het museum voor Oudheden en de Hortus Botanicus.

In de 17e eeuw ontwikkelde het Rapenburg zich tot de voornaamste gracht van Leiden. Dit is te zien aan de statige herenhuizen van rijke kooplieden.

In 1575 werd in Leiden de eerste universiteit van Nederland opgericht.

We zien de Pieterskerk die ontstaan is in de loop der eeuwen met als basis een kapel uit 1121. De sleutels die Petrus als poortbewaker van de hemel bij zich draagt zijn te zien in het stadswapen.
We zien De Morspoort, één van de twee overgebleven stadspoorten, waarvan Leiden er tien had. Vroeger heette deze poort de Galgepoort omdat hij naar het Galgeveld leidde.