U bent hier

Santpoort: Brederoderoute

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Duin & Kruidberg - Brederod
Wandeldatum: 
vrijdag, 17 oktober, 2014
Afstand: 
7 km

Santpoort, van oorsprong een agrarisch dorpje, is uitgegroeid tot een belangrijke forensenplaats. Dit is niet ten koste gegaan van de charme die de plaats uitstraalt. We lopen door het Philipspark en het Burgemeester Rijkenspark, beide met landelijke huizen met een knipoog naar het Zwitserse chalet.

Dan zien we de korenmolen Santhaes uit 1779. Het is een afwisselende wandeling door woonwijken, bos en duingebied. Ons pad voert langs Landgoed Duin en Kruidberg en de ruine van kasteel Brederode. Dit kasteel had een vierkante vorm wat heel modern was voor de 13de eeuw.