U bent hier

Rotterdam langs de Nieuwe Maas, 2de etappe

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 22 februari, 2015
Afstand: 
22 (of 17) km

We starten weer op station Blaak maar gaan nu oostwaarts. We drinken koffie in het Martcafé dat aan de spectaculaire nieuwe Markthal grenst. We lopen over de Maasboulevard naar het voormalige waterleidinggebied. We volgen de Maasoever, lopen langs De Esch en steken de rivier over via de Van Brienenoordbrug, van waar we een prachtig zicht hebben op het oostelijke stadsdeel. We lopen richting Feijenoordstadion, maar buigen voor de Amsterdammers onder ons ervoor naar de rivier af om het Feijenoordstadion te ontwijken. Dan lopen we een rondje ( 3 km ) over het meest wonderlijke eiland dat ik ken, gelegen in de Nieuwe Maas en gelegen onder de Van Brienenoordbrug. We vervolgen onze route langs de Nieuwe Maas. Na enige kilometers bereiken we station Rotterdam-Zuid, waar de afhakers de trein kunnen pakken. De overigen gaan door over het Noordereiland richting NS station Blaak. Voor de liefhebbers kan er nog een café bezocht worden in de Oude Haven onder de boomwoningen van architect Piet Blom.