U bent hier

Rotterdam langs de Nieuwe Maas, 1ste etappe

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Moderne architectuur Rotterdam
Wandeldatum: 
zondag, 28 december, 2014
Afstand: 
8 tot 20 km

Deze eerste van twee stadswandelingen (ieder Max 20 km) langs de Nieuwe Maas geven een prachtige indruk van de bedrijvige stad Rotterdam.

Deze wandeling start op NS station Blaak. We zien de Laurenskerk, drinken koffie aan de Wijnhaven en lopen langs het Het Witte Huis naar het waterfront. We volgen de oever westwaarts richting Noordzee. We passeren De Leuvehaven en gaan door het Park met de Euromast. We lopen door de Maastunnel naar de zuidelijke oever langs de Maashaven, Rijnhaven, hotel New York en langs de Erasmusbrug. We gaan door de Kop van Zuid en via het Noordereiland terug naar station Blaak. Er is veel moderne architectuur te zien onderweg. De wandeling is na 8 kilometer regelmatig in te korten door de metro terug naar een Ns station te nemen.

De tweede etappe 22 februari 2015 start ook bij Blaak en dan gaan we oostwaarts en steken de Maas over bij de bekende Brienenoordbrug om aan de overzijde weer terug te lopen.

Hugo