U bent hier

Rondwandeling Marken

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Panorama Marken
Wandeldatum: 
donderdag, 26 juni, 2014
Afstand: 
8 km

Op verzoek van meerdere wandelaars eens een kortere wandeling, en dat niet op zondag. Het tempo zal deze dag ( uitgaande van mooi weer) wat lager liggen omdat het de bedoeling is dat we ook wat rondkijken.

Op 18 oktober 1957 is Marken geen eiland meer door de aanleg van de 2 kilometer lange verbindingsdijk. Je kunt nu wel begrip krijgen voor de tegenstanders van deze dijk want de tweebaansweg is genoeg breed om vele bussen met toeristen aan te voeren. Marken is het meest gefotografeerde plekje van Nederland. Nadat we het plaatsje bekeken hebben lopen we een stuk over de dijk die al door monniken uit Friesland in de 13de eeuw is gemaakt. Ook bouwden zij woningen op terpen op Marken. We lopen langs de vuurtoren het Paard van Marken terug langs Moeniswerf, Rozewerf en Wittewerf, kleine gehuchten met bruine en glimmend groen geschilderde huisjes.

We eindigen weer in het plaatsje Marken waar we de bus terug nemen naar Amsterdam.