U bent hier

Rondje Ommen

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

jeneverbes - Junner Koeland - vistrap
Wandeldatum: 
zondag, 29 juni, 2014
Afstand: 
20 km

We lopen via het landgoed Het Laer naar Ommen waar we de Vecht oversteken. Nadat we Ommen verlaten hebben, voert de wandeling langs de essen van Arrien en het Junner Koeland.  Een afwisselend landschap dat vanuit de vogel hut goed te overzien is. We gaan via een stuw in de Vecht terug over de andere oever van de Overijsselse Vecht.  We lopen door een afwisselend  bosgebied terug.

In juni bloeit de Zwolse anjer, een kleine steenanjer met paars rode bloemetjes. De waterranonkel bloeit in juni met een overdaad aan witte bloempjes die het heldere water bedekken. Op de heideveldjes langs de route vallen de ruige vormen  van de jeneverbesstruiken direct op.  Deze struiken konden zich op de heide goed handhaven, omdat schapen de stekelige takjes niet lusten.  Op de droge zure veldjes voelt deze cipressensoort zich uitstekend thuis, evenals de vliegden.  Het bos op de zandruggen bestaat vooral uit eiken.

Dit is de geen etappe van het traject Zwolle- Oldenzaal, volgende maand de derde etappe vanuit Ommen.