U bent hier

Rhoon - Rhoonse grienden - Barendrecht

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Rhoonse grienden
Wandeldatum: 
maandag, 13 juli, 2015
Afstand: 
16 km

We starten vanaf metrostation Rhoon. Het is een half uur lopen van het metrostation naar de grienden. We lopen door het forensendorp Rhoon naar de Maasdijk. Daar kunnen we aan de koffie in Brasserie Abel.

Nadat we langs de haven hebben gelopen, begint pas de eigenlijke wandeling door de grienden. Het hele gebied staat onder invloed van eb en vloed, wat heel goed waarneembaar is. De grienden behoren tot de laatste overgebleven getijdengrienden van Nederland. De wilgen worden er nog steeds in een cyclus van drie jaar gehakt. Al brengt dit niet veel geld meer in het laadje, het cultuurhistorische belang is groot. We zien tijdens de wandeling knotwilgen in vele soorten en maten. De wilg is een gastvrije boom. Hij biedt plaats aan varens, paddenstoelen en mossen. Dit uniek stukje Nederland is ieder jaargetijde prachtig en zeker de moeite waard om er in de zomer terug te komen. Bij voorkeur niet zondags want dan is het druk met dagjesmensen. In het broedseizoen ( 1 april tot 15 juni) is het gesloten.

We volgen de Oude Maas stroomopwaarts. Eerst de Rhoonse grienden dan De nieuwe Polder, dan de Carnisse grienden, via Koedood door een bijzonder vormgegeven parkje naar tramhalte Waterkant in Barendrecht.