U bent hier

Rhenen: Grebbeberg en Blauwe Kamer

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

De Blauwe Kamer
Wandeldatum: 
zondag, 26 oktober, 2014
Afstand: 
15 km

We starten vanaf NS station Rhenen waar gelegenheid is om koffie te drinken. We nemen de brug (N233) over de Nederrijn en lopen over de Marsdijk met zicht op Rhenen en de Grebbeberg oostwaaarts. We lopen totdat we het pontje bereiken. Hier kunnen we een lunchpauze houden met zicht op het pontje. Na de lunch steken we de Nederrijn over met de pont (€ 0,60 p.p. gepast geld heeft de voorkeur).

We vervolgen ons pad door de zo genaamde Blauwe Kamer (een natuurgebied dat in de winter voor een groot deel onderloopt). In de Blauwe Kamer is een zeer interessant uitzichtpunt. Dan volgt een kort stukje langs de weg, waarna we aan de voet van de Grebbedijk naar de Grebbeberg lopen. We trotseren een trap die veertig meter overbrugt om een een prachtig pad te volgen met verrassende uitzichten over de Nederrijn en over de Blauwe Kamer.

Het pad op de Grebbeberg slingert langs de steile beboste wand, langs de ruïne van een voormalige boswachterswoning en eindigt uiteindelijk in Rhenen. Hier kan de keuze gemaakt worden om langs de weg naar het station Rhenen te lopen of door de bossen naar het station te gaan.