U bent hier

Ommen - Nijverdal

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Regge - Aechemerberg - Sallandse heuvels
Wandeldatum: 
zondag, 27 juli, 2014
Afstand: 
26 km

Dit is de derde etappe van het traject Zwolle- Oldenzaal, een reconstructie van  de eerste lange afstandswandeling van de ANWB uit 1916. We doen de etappes in de zomermaanden van 2014 en 2015.

Een prachtige zeer afwisselende wel wat langere wandeling.  Het vlakkere land van het Vechtdal en de Sallandse heuvels. Deze keer wat teksten uit 1913 over deze wandeling.
 
We volgen den weg die langs de roggeakkers ons door het buurtschap Benthem brengt, waar de oude boerenhoeven tusschen het groen verscholen in het rond zijn gestrooid. Thans het pad langs den hoogen oever of Steilen Oever van de Regge gevolgd, dat een schilderachtig gezicht oplevert op het riviertje. We lopen tusschen de dennen, waarachter de Achemerberg, en staan aan het begin der uitgestrekte heide, die zich over den Lemelerberg uitstrekt. Thans volgt een heel andere landstreek, de heuvelreeks die Salland van Noord naar Zuid doorsnijdt. Door heide en weide bereiken we weer het bosch en staan we na enige bochten op de top van de Eelerberg.
 
Hierna is het nog een uurtje door de bossen wandelen om bij station Nijverdal te eindigen.