U bent hier

Oldenzaal - Denekamp

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 21 augustus, 2016
Afstand: 
22 km

Provincie:

We starten vanaf NS station Oldenzaal en lopen naar De Lutte waar we koffie kunnen drinken. Van daar uit gaan over de Moltover Es via de Kribbenbrug over De Dinkel richting Lutterzand. We kronkelen met de Dinkel mee en steken hem diverse malen over om uiteindelijk Denekamp te bereiken.
 
Mooi is deze streek zeker met de golvende velden en dit geldt voor alle jaargetijden. De Dinkel, het riviertje dat door zijn grillige loop, en de diep in het landschap uitgesneden ligging maken de omstreken van Dennekamp zo aantrekkelijk.

Even voor Denekamp komen we langs het Klöpkeshoes. Dit huis werd bewoond door een ongehuwde, godsdienstige vrouw. In de tijd dat het katholicisme niet openlijk beleden mocht worden, gingen deze vrouwen de deuren van medegelovigen langs, waar zij met klopsignalen kenbaar maakten dat er in het geheim een kerkdienst bijgewoond kon worden, vandaar dat zij ''Klöpkes'' werden genoemd.
Nog enige kilometers scheiden ons van het aardige dorp Denekamp, dat achter het geboomte van het gehucht Berghum verscholen ligt.
 
Denekamp een aardig plaatsje om in afwachting van de bus 62 naar Oldenzaal ( 31 minuten over ieder uur ) nog een terrasje te bezoeken.