U bent hier

Muiden - Muiderberg - Muiden

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 12 november, 2023
Afstand: 
14 km Het is mogelijk na 6 km met de bus terug te gaan naar Muiden.

Provincie:

Ik wil eigenlijk pas in Muiderberg pauzeren voor lunch of koffie. Dus wil je persé koffiedrinken doe dat dan van tevoren. Kleed je warm want het kan koud zijn op de dijk langs het IJmeer.
We gaan langs de zeesluizen die in 1672 werden opengesteld. Deze vormden tot de opening van het Amsterdam-Rijnkanaal (1952) een belangrijke verbinding voor het scheepvaartverkeer tussen Amsterdam en de Rijn. In de zomerdag bieden de terrassen langs de sluizen een amusant schouwspel van mannen die niet kunnen varen en die hun vrouw uitschelden en daarvan de schuld geven. We gaan verder door Muiden langs de Vecht tot we de A1 overgestoken zijn. Een prachtig stukje civiele techniek we lopen over het aquaduct en ziet nauwelijks de autobaan.
Dan volgen we de Uitwatering van het Naardermeer. We steken de A1 over en gaan via Hakkelaarsbrug richting Muiderberg.
We gaan over de Brink, begroeid met vele prachtige loofbomen. Hier was de eindhalte van de stoomtram vanuit Amsterdam, het eindstation is nu een horecagelegenheid. Hier stapten Amsterdamse badgasten uit om te flaneren op de zeeboulevard van Muiderberg.
We houden een pauze onder de boulevard in een strandtent, de Zeemeeuw.
We gaan verder over de IJsselmeerdijk richting Muiden. De route gaat over de IJsselmeerdijk, voorheen zeewerend. We hebben een prachtig uitzicht over het water. We zien verdedigingswerken uit de periode 1939-1940.
De strategische ligging aan de monding van de Vecht leidde in de 13de eeuw tot de bouw van het Muiderslot in opdracht van graaf Floris V.
Via Muiden lopen we terug naar het startpunt bushalte Muiden centrum.