U bent hier

Kortenhoef - Loenen Kerklaan

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
donderdag, 6 april, 2017
Afstand: 
10 km

Provincie:

We lopen richting Loosdrecht en gaan al heel gauw een uniek natuurgebied in. Ons pad, de Kromme Rade, loopt door een drassig veengebied, dus waterdicht schoeisel is aan te bevelen. Links de Vuntus en rechts Het Hol, een bijzonder moerasgebied met een rijke fauna en flora.

We steken het Moleneind over naar de Lambrechtszkade, nu tevens een fietspad. Dit pad voert tussen de plassen door. Links de Loenderveense Plas (vroeger de waterleidingplas voor Amsterdam) met daarin nu door een bewaakte dijk omsloten de nieuwe waterleidingplas voor de drinkwatervoorziening van Amsterdam.

In Vreeland aangekomen volgen we even de Vecht naar het centrum van het schilderachtige dorp waar we eventueel een horeca gelegenheid kunnen bezoeken. Hierna gaan we door de weilanden naar het Amsterdam Rijnkanaal die we volgen tot de bushalte, tevens eindpunt In Loenen aan de Vecht Kerklaan.