U bent hier

Kapelle Biezelinge (Ze)

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 16 juni, 2024
Afstand: 
16,5 km

Provincie:

De wandeling voert ons rondom Kapelle op Zuid-Beveland. We lopen met de klok mee, de eerste boog, voert ons naar het centrum van Kapelle, waar we aan de ring in de plaatselijke horeca wat kunnen gebruiken (lunch of koffie).
De kerk is bijzonder in zijn vorm door gemetselde torenspitsen. Het oudste deel, het koor, stamt uit circa 1300.
Het plaatsje heeft een heel kleine oude kern en bestaat grotendeels uit bebouwing van na 1965. Het is de geboorteplaats van Annie M.G. Smit, en vele straatnamen refereren aan personages ed. uit haar boeken. Het is tevens de geboorteplaats van Peter Balkenende en Jan Kees de Jager waar de plaatselijke herbergier trots over kan vertellen.
Na nog een rondje om de kerk, gaan we weer het buitengebied in.
We lopen langs en tussen hoge hagen die de fruitbomen beschermen tegen de wind.
We gaan door het Kapelsebos en daarna over het spoor naar Biezelinge.
Biezelinge is ontstaan aan de rand van een grote kreek die van noord naar zuid door Zuid-Beveland liep. Reeds in de 11de eeuw afgedamd. Vroeger was er een haven die in verbinding stond met de Westerschelde.
We vervolgen ons pad door de zoveelste nieuwbouwwijk richting station om aldaar onze terugtocht te aanvaarden. Voor de liefhebbers kunnen we nog vanaf het station het centrum inlopen voor een drankje, etentje (2x600 meter extra).