U bent hier

Holten - Markelo

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

korhoen - Sallandse Heuvelrug
Wandeldatum: 
zondag, 28 september, 2014
Afstand: 
18 km (of 11 km)

We starten bij station Holten. Direct in het plaatsje is gelegenheid om koffie te drinken. We lopen in een vrij rechte lijn richting Markelo. We starten over de Looker Enk en een mooi bosgebied om daarna de snelweg over te steken. Langs akkerland bereiken we Markelo. Het is mogelijk hier tussentijds af te haken waardoor de wandeling slechts 11 km is.

Voor de liefhebbers lopen we hier nog een interessante lus. De Sallandse heuvelrug is met zijn grote aaneengesloten droge heidelandschap zeldzaam en uniek voor West-Europa. De icoon van dit natuurgebied is de wilde korhoender. Deze mystieke vogelstaat bekend om de spectaculaire balts van de hanen. Helaas worden deze vogels met uitsterven bedreigd.