U bent hier

Hilversum - Bussum

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Hilverbeek - Schaepenburgh - Boeksteijn
Wandeldatum: 
donderdag, 17 juli, 2014
Afstand: 
9 km

We vertrekken van ns-station Hilversum-Noord en lopen richting het Spanderswoud. We kunnen dan koffie drinken in het Pandje, een gelegenheid aan de zoom van het woud en aan de rand van het mediapark waar veel mensen uit de omroepwereld komen. Het Spanderswoud is een prachtig bosgebied waar het autoverkeer geheel geweerd is. We lopen daarna door diverse landgoederen, zoals Hilverbeek, Schaepenburgh en Boekesteijn. Indien er belangstelling voor is kunnen we het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten bezoeken om daarna over de Franse Kamp en de Larense heide te eindigen op station Bussum-Zuid.

Het Franse Kamp dankt zijn naam aan de drieduizend man sterke Franse troepeneenheid die in 1672 een legerplaats opsloeg voor het beleg van de vesting Naarden.

Ben je met de auto gekomen dan neem je de trein terug naar Hilversum Mediapark (enkele minuten).