U bent hier

Help & uitleg

Hier vind je de antwoorden op veel gestelde vragen over de website van Op Hoge Poten (hierna OHP). Zit het antwoord op je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Gebruikersaccount en privacy

Waarom moet ik een gebruikersaccount hebben om de wandelgegevens te kunnen lezen?
Hiervoor zijn onder meer twee belangrijke redenen. Ten eerste is er de privacy: bij de wandelgegevens staan onder meer de namen en telefoonnummers van de organisatoren. We willen niet dat die vrij toegankelijk zijn, en daarom hebben we die gebruikersaccounts ingesteld. Zodoende hebben we hier controle over. Ten tweede maakt OHP kosten voor onder meer de website. Daarom vragen we de kleine bijdrage van €5 per jaar. OHP'ers die die bijdrage hebben betaald, krijgen toegang tot de wandelgegevens, de foto's van de wandelingen en de communicatiemogelijkheden op de website. Lees hier meer over het abonnement en de registratie.

Abonnement en einddatum van je abonnement
Op het moment dat je op de website een account aanmaakt, verplicht je je om de €5 abonnementsgeld te betalen. Na ontvangst van die €5 krijg je toegang tot de hele website. Je wordt per e-mail gewaarschuwd zodra je abonnement afloopt.

Welke gegevens worden gevraagd om een account te kunnen aanmaken?
Om een account aan te maken hebben we een vrij te kiezen gebruikersnaam, een actueel e-mailadres en een sterk wachtwoord nodig. De gebruikersnaam en het wachtwoord kies je zelf en kun je achteraf ook veranderen. Verder zijn er nog verplichte velden voor je (volledige) naam, je woonplaats en de provincie. We willen graag weten hoe je heet en waar je woont, want OHP'ers wandelen in het hele land. De telefoonnummers zijn alleen verplicht, als je een wandeling organiseert. Ten slotte kan je een kleine afbeelding op je profiel zetten.

Wie kan mijn accountgegevens inzien en contact met mij opnemen?
Slechts ingelogde OHP’ers met een geldig abonnement kunnen je account bekijken, kunnen de lijst met alle OHP'ers zien en kunnen via je persoonlijk contactformulier contact met je opnemen. Van de accountgegevens is je gebruikersnaam, je (volledige) naam en je woonplaats te zien. We zullen nooit je volledige naam op het algemene deel van de website vermelden. Mocht je afbeelding hebben geüpload en/of mocht je telefoonummers hebben ingevuld, dan zijn deze ook te zien. Niemand krijgt ongevraagd je e-mailadres te zien.

Zullen foto's waar ik op sta op de website worden gepubliceerd?
Slechts de redacteur en administrateur publiceren foto's op het algemene (extern en voor iedereen toegankelijke) deel van de website en daarbij geldt dat wij geen foto's publiceren, waarop mensen herkenbaar zijn. Wij hanteren uitdrukkelijk de regel dat foto's met herkenbare OHP’ers, ondanks dat zij wellicht toestemming geven, niet op dit algemene deel komen. Daarentegen kunnen op het alleen voor OHP’ers toegankelijk deel wel de foto’s met mensen en dus mogelijk OHP’ers gepubliceerd worden. Hier hanteren wij de regel dat die foto's slechts voor eigen (en dus privé) gebruik zijn en niet publiek gemaakt worden zonder uitdrukkelijke toestemming van de afgebeelde OHP’ers.

Als ik een wandeling organiseer, worden dan mijn naam en telefoonnummer(s) online gearchiveerd?
Nee, we bouwen geen online archief op. Alle aankondigingen worden een paar weken na de wandelingen van de website (en webserver) verwijderd. De wandelaankondigingen worden wel offline bewaard.

Login

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik niet steeds mijn gebruikersnaam en wachtwoord moet ingeven als ik op de website kom?
Alle huidige browsers hebben een voorziening om gebruikersnamen en wachtwoorden op te slaan. Als je voor het eerst inlogt op de website ophogepoten.org, dan wordt je gevraagd of je het wachtwoord wilt opslaan. Klik op ja, om dit te doen. Vervolgens zijn gebruikersnaam en wachtwoord al ingevuld en hoef je nog slechts 'Inloggen' aan te klikken.
Dat ziet er in de browsers als volgt uit:
 
Firefox

Internet Explorer
Onderaan de website

Google Chrome

Afdrukken van agenda en aankondigingen

Hoe kan ik de agenda en een aankondiging (gegevens en beschrijving) afdrukken?
Alle browsers hebben de mogelijkheid om een website af te drukken. Gebruik deze om de agenda en de aankondigingen af te drukken. Helaas is het technisch (nog) niet mogelijk om de beschrijving en de gegevens van een wandeling in één handeling op één bladzijde af te drukken. Dat zijn twee handelingen die twee pagina's opleveren.

Waar is de 'oude' nieuwsbrief gebleven?
De website is het communicatiemiddel van OHP. We willen het werk om wandelingen te publiceren niet dubbel doen: een keer voor de website en een keer voor de 'oude' nieuwsbrief. Daarom hebben we de 'oude' nieuwsbrief laten vertvallen. De website heeft twee belangrijke voordelen ten opzichte van de nieuwsbrief: die is flexibeler en actueler (we kunnen wijzigingen snel bekend maken, ook met RSS en Twitter) en het is een goed visitekaartje van OHP. Google maar eens op 'ophogepoten'.

Berichtgeving van nieuwe wandelaankondigingen en wijzigingen op de website

Geregistreerde OHP'ers krijgen een e-mail als er nieuwe wandelingen zijn aangekondigd op de website. Deze e-mail, 'nieuwsbrief' genaamd, wordt in beginsel aan het einde van een maand verzonden. Er wordt de datum van de nieuw(e) wandeling(en) vermeld en er is een koppeling naar de gehele wandelaankondiging op de website. Verder krijgen OHP'ers een waarschuwingsbericht per e-mail als een wandeling is gewijzigd of afgelast. Dit bericht wordt uiteraard ook op de website getoond (als je ingelogd bent).

Twitter
Volg ons op Twitter: .

Mocht je zelf de wandelbeschrijving (zonder wandelgegevens) in je digitale postbus willen ontvangen, dan kun je je op de RSS-feeds abonneren van OHP. RSS is een webdienst die je via een zogenoemde RSS-feed informeert als op een website nieuwe artikelen enz. worden gepubliceerd. Zo'n RSS-feed ontvang je dan in je mailbox of je kunt hem als bladwijzer in je browsers raadplegen.

Hoe kan ik me op de RSS-feeds van OHP abonneren?

  • Klik op het oranje RSS-icoontje onderaan de homepage.
  • Kies vervolgens hoe je de RSS-feeds wilt ontvangen.
  • Als je voor je e-mailprogramma kiest, wordt dit gestart en kun je het abonnement bevestigen. Mocht je e-mailprogramma er niet tussen staan, dan kun je het handigst je programma zelf opstarten. Ergens zal er de mogelijkheid zijn om 'feeds' of 'RSS-feeds' toe te voegen. Je wordt gevraagd om een url (ook locatie van de feed genoemd) op te geven. Vul daar het volgende adres in: https://ophogepoten.nl/rss.xml. LET OP: in je e-mailprogramma komen de RSS-feeds NIET in het 'Postvak IN'  binnen, maar in een aparte map, die meestal 'Feeds' of 'RSS' wordt genoemd.
  • Als je op 'Livebladwijzers' klikt, krijg je in je browser een nieuwe bladwijzer, die naar een overzicht met alle nieuwe en gewijzigde wandelingen leidt.