U bent hier

Grote Rivierenpad variant A1: Lekkerkerk – Nieuwerkerk / Hollandse IJssel

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 12 januari, 2020
Afstand: 
20 km (evt. 15 km)

Provincie:

Op deze winterdag wandelen we eerst zo’n 5 km. door de beschutting van het Loetbos, waarna we pauzeren in Restaurant De Loet en onze route vervolgen door een open polderlandschap.

We hebben eerder in omgekeerde richting door het Loetbos gelopen tijdens Etappe 6 in oktober 2018. Na de pauze wandelen we zo’n 10 km. door het open polderlandschap van de Krimpenerwaard. We bereiken het dorp Gouderak en steken met de veerpont de Hollandse IJssel over naar het dorp Moordrecht. Hier houden we een pauze bij het Fietscafé waar wandelaars ook welkom zijn.

De Hollandse IJssel is een rivier in de provincies Utrecht en Zuid-Holland die een enigszins boogvormige route aflegt tussen Nieuwegein en de Nieuwe Maas ten oosten van Rotterdam. We volgen deze rivier stroomafwaarts en bereiken na 5 km. het eindpunt Nieuwerkerk aan den IJssel NS.

Wil je de route op de kaart zien? Kijk voor een overzicht van het Grote Rivierenpad op Wandelnet  en voor de etappe van vandaag (vanaf Restaurant De Loet).