U bent hier

Grote Rivierenpad 5: Rijsoord - Lekkerkerk / Werelderfgoed Kinderdijk

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 19 augustus, 2018
Afstand: 
20 km. (evt. 11 of 16 km.)

Provincie:

In Kinderdijk sta je met je voeten midden in de Nederlandse geschiedenis. Alles ligt hier onder de zeespiegel, dus werken we al eeuwen samen met het water en de wind om de boel droog te houden. Onze molens en waterwegen vertellen het verhaal van de Lage Landen.

Kinderdijk is UNESCO Werelderfgoed. Veel buitenlandse toeristen bezoeken het, terwijl veel Nederlanders het alleen maar van naam kennen. Vandaag zie je de buitenkant van dit spectaculaire molencomplex, want we komen er na 11 km. langs. We houden er een uitgebreide (lunch)pauze in Grand Café Buena Vista of De Klok en steken de Lek over om onze route te vervolgen. Tenzij je het 2e deel van de wandeling skipt en een ticket koopt om het werelderfgoed te bezoeken.

We beginnen onze etappe vandaag bij Bushalte 't Wapen van Rijsoord, waar we een koffiepauze houden in de Theetuin Rijsoord of besluiten om eerst 6 km. langs de Waal (?!) en via de brug over De Noord naar Alblasserdam te lopen waar verschillende cafés geopend zijn. Van daaruit is het nog 5 km. naar Kinderdijk.

Na de (lunch)pauze en de overtocht met het veer Kinderdijk - Krimpen aan de Lek lopen we via Krimpenerhout naar het Loetbos (Lekkerkerk), waar liefhebbers van een afsluitend drankje en/of maaltijd terecht kunnen bij Restaurant De Loet dat bij het eindpunt van vandaag (Bushalte De Loet) is gesitueerd.