U bent hier

Grote Rivierenpad 3: Heenvliet - Rhoon : Langs de randen van Vinex avant la lettre

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 3 juni, 2018
Afstand: 
20 km (evt. 13 of 17 km.)

Provincie:

De 1e 2 etappes hadden we prachtig winterweer met gevoelstemperaturen onder nul. Dat is deze keer anders, maar een mooie zomerdag is niet gegarandeerd. We beginnen bij bushalte Heenvliet, waar we de vorige keer eindigden.

Stadsuitbreidingen zijn van alle tijden. Door de sterke naoorlogse groei van de Rotterdamse haven en bijbehorende industrieën ontstond behoefte aan grootschalige nieuwbouw ten zuiden van Rotterdam, zodat Spijkenisse, Hoogvliet, Poortugaal en Rhoon zich fors uitbreidden. Dat werd bevorderd door het toenmalige groeikernenbeleid en de voltooiing van de metrolijn in 1985, dus lang voordat het huidige Vinex-beleid werd ontwikkeld. De nieuwbouwwijken uit die tijd staan niet bekend als architectonische hoogstandjes en ontwikkelden soms sociale problematiek. Onze etappe van vandaag gaat echter langs de randen van deze “Vinex locaties avant la lettre” met op sommige plaatsen prestigieuze hoogbouw.

We wandelen door het pittoreske dorpje Geervliet (mét stadsrechten!) en vervolgen de route parallel aan het Hartelkanaal. Na 9 km. buigen we af voor een koffie- en/of lunchpauze bij www.meidenvandemolen.nl in Spijkenisse-Centrum. Na deze break steken we via de Spijkenisserbrug de Oude Maas over, waarna we zo’n 8 km. op en langs de dijk wandelen met zicht op de Oude Maas én stadsuitbreidingen van Hoogvliet en Poortugaal. We verlaten de route bij Jachthaven Rhoon om nog 2 km. naar het eindpunt bij metrostation Rhoon te lopen. De liefhebbers van een afsluitend drankje en/of een maaltijd brengen echter eerst een bezoek aan het terras van  het Abel-restaurant of De Arend in Rhoon.