U bent hier

Grote Rivierenpad 14: Kranenburg – Kleve: Herfst in Kreis Kleef, met bezoek aan Kleve en/of Grote Rivierendiner en/of overnachting

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zaterdag, 19 oktober, 2019
Afstand: 
17 km

We leggen dit weekend de laatste 34 km. van het Grote Rivierenpad af, die van Nijmegen via de grensovergang met Duitsland naar Kranenburg en Kleve zijn uitgezet. Op het eerste oog in een rare volgorde: zaterdag Kranenburg –> Kleve en zondag in omgekeerde richting Kranenburg --> Nijmegen. Dit maakt het echter mogelijk om zaterdag Kleve te bezichtigen, deel te nemen aan het Grote Rivierendiner en als je blijft slapen, dan heb je op zondag een korte reistijd naar het beginpunt van de laatste etappe.

De etappe van vandaag loopt grotendeels door en langs het Reichswald met prachtige herfstkleuren naar het eindpunt van het Grote Rivierenpad in Kleve. Deze hoofdstad van Kreis Kleef telt zo’n 50.000 inwoners en ligt in het westen van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, 10 kilometer ten zuiden van de rivier de Rijn in de Nederrijnse Laagvlakte. Kleve dankt zijn naam aan de Schwanenburg, strategisch gelegen op een steile heuvel, een klif (Kleve = klif) en domineert het Kleefse stadsbeeld. Als je een klim van 183 treden voor lief neemt, dan heb je vanaf de toren een fantastisch uitzicht over de stad en de laagvlakte waardoor de Rijn naar Nederland stroomt.

Het Reichswald heeft weinig horeca, dus kunnen we aan het begin in Kranenburg een koffiepauze houden of na 5 km. van de route afbuigen voor het Gasthaus Reichswald. Bij het eindpunt in Kleve is volop horeca. Zie “aanvullende opmerkingen” met informatie over Kleve, het Grote Rivierendiner en overnachting.

Wil je de route op de kaart zien? Kijk voor een overzicht van het Grote Rivierenpad op Wandelnet.  De etappe van vandaag vind je hier.