U bent hier

Grote Rivierenpad 10: Geldermalsen – Tiel / Betuwebloesem

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 14 april, 2019
Afstand: 
21 km (evt. 11 of 14 km)

Provincie:

Net als de vorige keer wandelen we vandaag door een lieflijk en kleinschalig landschap waar behalve de Linge ook de Korne stroomt. Alles ademt fruit in deze etappe door het Betuwse landschap. De boomgaarden lagen van oudsher op de oeverwallen afgezet door rivieren en zijn uitstekend geschikt voor de fruitteelt. Oud-Betuwse boerderijen, zogenaamde T-boerderijen, sieren de route en zijn te herkennen aan het overstekende dak. We eindigen in Tiel dat onlosmakelijk is verbonden met Flipje en de jamfabriek.

De vele fruitbomen staan in april gedurende een korte tijd in bloei. Deze periode kan vroeg of laat vallen, maar met een beetje geluk kunnen we daar vandaag van genieten.

Vanuit Geldermalsen wandelen we naar het historische stadje Buren waar Willem van Oranje in 1551 met Anna van Buren trouwde. We zijn dan halverwege deze etappe en zullen hier een middagpauze houden, b.v. in Hartje Buren (www.hartjeburen.nl). We vervolgen onze route langs Erichem, Kerk-Avezaath en Zoelen tot we uiteindelijk Tiel bereiken. Voordat je op de trein stapt, kun je deze dag in het stationsgebouw bij Restaurant BuitenSporig! afsluiten.

Wil je de route op de kaart zien? Kijk voor een overzicht van het Grote Rivierenpad op Wandelnet. De etappe van vandaag vind je hier.