U bent hier

Den Haag: stad van Vrede en recht

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
dinsdag, 28 februari, 2023
Afstand: 
15 km

Provincie:

Deze keer een stadswandeling door parken en groenzones met het thema: Den Haag stad van Vrede en Recht.
We starten de wandeling door het Haagsche bos gaan door Clingendael naar Instituut Clingendael. Het instituut is in 1983 opgericht. Het is een onafhankelijk kennisinstituut dat aspecten van de internationale betrekkingen bestudeert en als zodanig een belangrijk adviesorgaan voor de regering.
We vervolgen onze route door Duinzigt en zien in de verte een ondergronds Navo onderzoekscentrum en daarna het ICC, het International Criminal Court, het internationale strafhof.
We lopen over het Hubertusduin naar Europol. Deze organisatie heeft als doel het bestrijden van terrorisme, drugshandel en andere vormen van georganiseerde internationale misdaad.
Verder langs Madurodam, De Waterpartij met Indisch monument. We zien het International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia. Aan de overzijde
Eurojust een enorm groot complex, het Europese orgaan voor justitiële samenwerking.
We lopen verder en zien het OPCW gebouw, Organisation for the Prohibition of chemical waepons. We lopen om Zorgvliet heen naar het Vredespaleis en via het centrum terug naar Den Haag centraal.
Onderweg zien we o.a. nog Paleis Noordeinde, De Raad van State en De Hoge Raad.
De Raad van State is deels gehuisvest in het in het voormalige woonhuis van Johan van Oldenbarnevelt. Het woonhuis is gebouwd in 1611, ontworpen door Hendrik de Keyser.