U bent hier

Den Haag - Katwijk: park- en Strandwandeling met zwem- en zonpauze

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 28 juli, 2019
Afstand: 
18 km

Provincie:

Ook dit jaar gaan we in juli weer naar het strand. Ook om te zwemmen. Net als de afgelopen twee jaar, al was het toen niet zonnig. Hopelijk is het dat dit jaar wel. In principe wil ik dan op het naaktstrand van Scheveningen een echt lange pauze inlassen om te zwemmen en te zonnen. Echte wandelaars die nooit een zonvakantie zouden boeken, niet zwemmen en zeker niet langer dan een kwartier willen liggen bakken, kunnen eventueel eerder naar Katwijk lopen. Een gids heb je niet nodig. Gewoon langs het strand. Op het naaktstrand van Katwijk kunnen we nog een keer de zee in duiken. Echte strandliefhebbers kunnen daar blijven plakken tot ze heel romantisch de zon in de zee hebben zien zakken.

Dit jaar starten we niet pal aan zee. Gewoon heel praktisch op Den Haag Centraal. Vanaf het station lopen we door het Haagse Bos en Park Clingendael en langs de rand van de duinen naar het Noorderstrand. Onderweg zien we Huis ten Bosch en Huis Clingendael. Ook bij warm weer is het eerste stuk koel. Langs de duinen lopen we niet meer in de schaduw, maar je weet dan dat je over niet al te lange tijd een koele duik kunt nemen.

Wil je wel met ons naar het strand, maar liever niet een lange wandeling maken, prima. Tussen Scheveningen en Katwijk kun je trouwens geen bus pakken. Het naaktstrand van Scheveningen is dus de laatste kans om af te haken. Een kilometer naar het Zuiden kun je dan op het Zwarte Pad de tram nemen naar Den Haag CS. Nog een stuk met ons meelopen, kan natuurlijk ook, maar dat maakt de terugweg uiteraard langer.

Het strand tussen Scheveningen en Katwijk is voor een groot deel heel rustig. Ook in de zomer heb je op twee drukkere stukken na het idee in de natuur te zijn en niet op een badstrand. In principe wil ik pas aan het eind van de strandwandeling weer gaan zwemmen. Maar mocht het bloedheet zijn, dan kunnen we bijna overal even het water in, ook zonder zwembroek. Die hoef je dus niet per se mee te nemen. Denk wel aan zonnebrandcrème en een badhanddoek.