U bent hier

Culemborg en omgeving (Ge)

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 5 mei, 2024
Afstand: 
13 km

Provincie:

We starten vanaf station Culemborg, plaatselijk nog Kuilenborg genoemd, een stad in de Neder Betuwe.
We lopen evenwijdig aan het spoor noordwaarts. We gaan door de uiterwaarden (Goilberdingerwaard) om de haven heen verder door de uiterwaarden naar de Beusichemsedijk.
We lopen door een open landschap waar in vroegere tijden fruitboomgaarden waren.
We maken een slinger door het park De Plantage (ontwerp Zocher) om vervolgens het prachtige oude centrum van een afstand te aanschouwen.
Culemborg heeft een bruisend centrum met een mooi marktplein.
Een prachtig stadhuis een rijksmonument, Brabants laatgotisch, tussen 1534 en 1539 gebouwd.
We verlaten de oude kern door de oude stadspoort, de zogenaamde Binnenpoort. Het is de enige stadspoort die niet gesloopt is nadat de stadsmuren niet meer nodig waren.