U bent hier

Coronaproof 7: Amsterdamse Bos

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 1 november, 2020
Afstand: 
20 km. (evt. 15 km.)

Provincie:

De herfstkleuren bereiken nu hun hoogtepunt, dus is het tijd voor een wandeling door het Amsterdamse Bos!

We verlaten het station aan de noordzijde (stadszijde) en wandelen in westelijke richting over de Frederik Roeskestraat. We steken de Amstelveenseweg over en passeren het Olympisch Stadion. We buigen af naar het zuiden en volgen het tracé van de Museumtram tot we de ingang van het Amsterdamse Bos bereiken. We hebben er dan zo’n 3 km op zitten en houden een koffiepauze in b.v. Grand Café de Bosbaan.

De aanleg van Het Amsterdamse Bos startte in 1934 als werkverschaffingsproject. Het is uiteindelijk een bos ter grootte van bijna 1000 ha geworden, ongeveer 5 km. lang en 2 km. breed. We volgen de niet-gemarkeerde route “De lange boswandeling” van zo’n 15 km. De routebeschrijving komt van De Boswinkel van het Amsterdamse Bos.

Na zo’n 9 km. houden we een lange pauze in de Geitenboerderij, waarna we de laatste 6 km. van "De Lange Boswandeling" vervolgen.

We verlaten het Amsterdamse Bos om de laatste 2 kilometer via de Zuidas naar Amsterdam Zuid NS te wandelen. In dit gebied vestigden zich in de jaren ’60 de Vrije Universiteit Amsterdam en het Amsterdam UMC (voorheen VUmc of VU-Ziekenhuis genoemd). De academische wereld breidde zich uit en werd gaandeweg opgenomen in een prestigieuze locatie met internationale bedrijven, maar ook met appartementen. De komende decennia hebben nog veel ontwikkelingen in het verschiet, zoals het ondergronds brengen van de A-10-Zuid, spoorlijn en metrolijn, zodat veel grondoppervlakte beschikbaar komt.

Het belooft een mooie herfstdag te worden!