U bent hier

Coronaproof 6: Amsterdam Nieuw-West

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 27 september, 2020
Afstand: 
20 km

Provincie:

Deze keer een wandeling door de Westelijke Tuinsteden, de stadsuitbreiding van de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. We starten op Station Lelylaan NS, dat in 1986 werd geopend met de ingebruikname van de westelijke tak van de Amsterdamse Ringspoorbaan als rechtstreekse verbinding tussen Schiphol en Amsterdam CS. Sinds 1997 is het ook een metrostation waar inmiddels 2 metrolijnen halteren.

Na een kwartier lopen bereiken we de Sloterplas, die gegraven werd voor de zandwinning ten behoeve van de ophoging van de tuinsteden. De Sloterplas met het omliggende Sloterpark vormen het hart van de Westelijke Tuinsteden en hebben een belangrijke recreatieve functie. We wandelen langs de Oostoever naar de Noordzijde. Volgens online info gaan de terrassen aan de Sloterplas helaas pas om 12:00 open. Voorbij de Sloterplas is dat misschien anders. In ieder geval kunnen we bij het Wild Bean Café van het BP-tankstation terecht voor een kop koffie en andere versnaperingen.

We vervolgen onze route door de burgemeestersbuurt in noordelijke richting en steken de Haarlemmerweg over. We buigen af naar het westen en volgen 5 km. van de NS-wandeling door de Lange Bretten. Een verrassende wandeling door een groene wildernis vol bijzondere planten en dieren. Verborgen tussen flats, spoorlijnen en snelwegen ligt een prachtig stukje struinnatuur. De route gaat over grasdijken, langs slootjes en kanalen en volgt veel slingerende onverharde paadjes. We bereiken Halfweg, steken de Haarlemmerweg weer over en gaan oostwaarts. Na 2 km. bereiken we de Fruittuin van West waar we een lange pauze houden. Mogelijk kun je zelf je fruit oogsten!

We wandelen naar en door het Sloterpark dat zich aan de westkant van de Sloterplas bevindt. Waarschijnlijk kunnen we nu wel op een terras van het uitzicht op de Sloterplas genieten, zoals bij Steiger 4. Van daaruit is het nog een kwartier lopen naar het eindpunt Station Lelylaan NS.