U bent hier

Coronaproof 5: Nogmaals naar Holysloot!

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 30 augustus, 2020
Afstand: 
20 km

Provincie:

Tijdens Coronaproof 3 op 19 juli bleef Holysloot vanuit het grasland een Fata Morgana, dat we vanwege de vele waterlopen niet konden bereiken. We gaan er daarom opnieuw naar toe, maar deze keer via een vrijwel geheel andere route.

Vanuit het vertrekpunt Metrostation Noord wandelen we langs Winkelcentrum Boven ’t Y en vervolgens langs de Ringsloot, Schellingwouderbreek, Randmeersingel en Volkstuinen Wijkergouw. We passeren de A-10-Noord en lopen zo’n 2 km. naar Ransdorp over het Weerslootpad, dat we de vorige keer ook volgden. Zo mogelijk houden we een koffiepauze in Hotel-Café De Zwaan.

Het is dan nog zo’n 4 km. naar Holysloot, die we deze keer over de weg zullen afleggen. We houden een pauze in Het Schoolhuis, maar strijken in het gras neer als dat niet mogelijk blijkt.

We steken in groepjes met een pontje* de Holysloter Die over, dus vergeet je mondkapje en muntgeld niet! We wandelen vervolgens zo’n 500 meter via een kerkenpad over gras en witte bruggetjes. We slaan linksaf en gaan via de Poppendammergouw, Zunderdorp en het Buikslotermeerpark terug naar Amsterdam-Noord. Mijn vingers jeuken om over graspaden in de Vogelmeerpolder te gaan lopen i.p.v. de Poppendammergouw te volgen. Ik zal dit echter alleen voorstellen indien ik deze route van tevoren heb kunnen verkennen.

* Mocht het pontje in Holysloot onverhoopt niet varen, dan wijzigen we onze route en wandelen via Uitdam naar Monnickendam, dat een frequente busverbinding met Metrostation Noord heeft. Neem dus voor de zekerheid je OV-chipkaart mee.