U bent hier

Coronaproof 3: Via Nieuwendam, Schellingwoude en Ransdorp naar Holysloot

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 19 juli, 2020
Afstand: 
21 km

Provincie:

We wandelen opnieuw via Amsterdam-Noord naar het Waterland, maar nu is de bestemming Holysloot en is de route anders. Deze wandeling is een pareltje vanwege het hoogzomerse lege groene polderlandschap met veel water en vele beschermde dorpsgezichten. Uniek is dat we zo’n 5 km. over graspaden afleggen.

Vanaf de veerhaven wandelen we in oostelijke richting. Na het Vliegenbos gaan we over en langs de Nieuwendammerdijk en Schellingwouderdijk. We houden een pauze in Koffiehuis/Taartenbakkerij Liever Hier. Na zo’n 5 km. lopen we de stad uit via volkstuinencomplexen en een A-10-viaduct. We wandelen door de polder naar het pittoreske dorpje Ransdorp. Het is dan nog zo’n 4 km. naar Holysloot, die we voornamelijk over graspaden zullen afleggen. We houden een pauze in Het Schoolhuis, maar strijken in het gras neer als dat niet mogelijk blijkt.

We steken in groepjes met een pontje de Holysloter Die over, dus vergeet je mondkapje en muntgeld niet! We wandelen vervolgens zo’n 500 meter via een kerkenpad over gras en witte bruggetjes. We slaan linksaf en gaan via de Poppendammergouw terug naar Amsterdam-Noord. Daar komen we langs de Schellingwouderkreek en gaat de route over de hele Nieuwendammerdijk. Het laatste stuk lopen we langs de Adelaarsweg, die uitkomt op het IJplein.