U bent hier

Brabants Vennenpad 7: Geldrop – Heeze / En dan denk ik aan Brabant ….

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 13 februari, 2022
Afstand: 
19 km

Provincie:

 

Morgen is het Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar. Guus Meeuwis zet dat gevoel om in heimwee en verlangen. Hij scoorde hiermee in 2003 de hit ‘Brabant’, het ‘onofficiële volkslied van Brabant’. Als je goed luistert en de clip bekijkt, dan vind je inspiratie om midden in de winter aan deze wandeling deel te nemen!

Vanuit het station wandelen we door de bebouwde kom van Geldrop om na z’n 2 km. weer aansluiting te vinden bij de route van het Brabants Vennenpad. Nadat we zo’n 4 km. onderweg zijn, houden we een koffiepauze in Café Peijnenburg, dat ‘ademt de rijke historie van de bekende Geldropse koekfabriek’ (volgens de website).

Nadat we vervolgens zo’n 6 km. hebben gewandeld, bereiken we Heidecafé De Stabrechtse Heide, waar we een langere pauze houden (indien mogelijk).

De middagetappe gaat grotendeels over de Stabrechtse Heide, een natuurgebied van ca 1.500 ha dat afgelopen zomer in het nieuws kwam vanwege een zoekactie. Sinds Tanja Groen in 1993 als beginnend studente in Maastricht is verdwenen, wordt er door de Politie en (de nabestaanden van) Peter R. de Vries naar haar gezocht. Eén van de verdachten komt uit Geldrop en heeft mogelijk haar daar begraven.

Geen nieuws om vrolijk van te worden! Laten we genieten van de natuur, die ook in de winter prachtig is. Er is ook een ander ‘lichtpuntje’: Wanneer we rond 17:00 in Heeze op de trein stappen, is het zonsondergang. Dat is alweer een half uur later dan eind december. Ik hoop dat je door deze wandeling energie hebt gekregen om je eigen Blue Monday te overwinnen!

Wil je de route op de kaart zien? Kijk voor de etappe van vandaag en voor een overzicht van het Brabants Vennenpad onder de tag 'Brabants Vennenpad'.