U bent hier

Brabants Vennenpad 5: Son en Breugel – Eindhoven / GLOW

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zaterdag, 13 november, 2021
Afstand: 
20 km (evt. 13 km)

Provincie:

Vanwege GLOW 2021 Moved by Light beginnen en eindigen we vandaag wat later. We houden van 17:00-18:30 een dinerpauze in het restaurant van De Effenaar, dat vlakbij Eindhoven CS ligt, zodat we van 18:30 tot 21:00 een rondwandeling van zo’n 6 km. kunnen houden langs ‘de meest innovatieve lichtinstallaties van nationale en internationale kunstenaars’.

In 1891 richtte werktuigkundig ingenieur Gerard Philips de firma Philips & Co op ‘tot het fabriceeren van gloeilampen en andere electro-technische artikelen, beneevens het drijven van handel daarin’. Koninklijke Philips was van grote betekenis voor de groei en bloei van Eindhoven. In de 20e eeuw breidde het bedrijf zich uit tot een multinational in een brede range aan elektronica om vervolgens vanaf de crisis begin jaren ’80 te down sizen tot het huidige Philips. Het concern produceert nu voornamelijk medische apparatuur zoals MRI-scanners, maar ook producten voor persoonlijke verzorging zoals scheerapparaten, elektrische tandenborstels en borstkolven. Het hoofdkantoor is eind jaren ’90 verplaatst naar Amsterdam.

We wandelen vanuit het centrum van Son en Breugel in 14 km. naar het centrum van Eindhoven, grotendeels langs de Dommel, die ten oosten van de stedelijke bebouwing stroomt. We houden na 4 km. een koffiepauze bij Brasserie De Kruik  in het dorpje Nederwetten. In Eindhoven houden we van 17:00 tot 18:30 een dinerpauze in het restaurant van De Effenaar, dat vlakbij Eindhoven CS ligt (graag aanmelden, zie ‘Aanvullende opmerkingen’).

GLOW opent om 18:30, zodat we zo’n 2,5 uur hebben om langs verschillende GLOW-lichtkunstwerken te wandelen. Deze zijn dit jaar verspreid over 4 locaties in de stad, te weten: Centrum, Strijp S/ Strijp T, Campina en TU/e (Technische Universiteit Eindhoven). We wandelen langs 2 van de 4 locaties, zodat we een mooie indruk krijgen. Om 21:00 sluiten we af op Eindhoven CS, maar liefhebbers hebben nog tot 23:00 de tijd om de andere locaties van GLOW te bezoeken en/of het uitgaansleven van het Stratumseind e.o. te verkennen.

Wil je de route op de kaart zien? Kijk voor de etappe van vandaag  en voor een overzicht van het Brabants Vennenpad op onze website onder de tag 'Barbants Vennenpad'.