U bent hier

Bevriende en verwante organisaties en verenigingen

De Potige Dames
De Potige Dames is een lesbische wandelclub, onze zustervereniging; lekker lopen met een aantal vrouwen in de natuur. De groep staat open voor alle lesbische en biseksuele vrouwen.

Homo en/of lesbische vrijetijdsverenigingen
Zóciëteit
De Zóciëteit is een sociaal-culturele gezelligheidsvereniging van 40+ homomannen.
Gay Garden Club
The Gay Garden Club is een tuinclub voor homomannen. De GGC organiseert tuinexcursies in Nederland en het nabije buitenland en elk jaar een meerdaagse buitenlandse reis. De GGC is opgericht in 1997 en telt gemiddeld ongeveer 125 leden. Er vinden af en toe gemeenschappelijke wandelingen plaats met Op Hoge Poten.
Homogroep Zuid
Homogroep Zuid organiseert activiteiten voor inwoners van Zuid Amsterdam en Amstelveen, maar ook bezoekers van elders zijn van harte welkom. Het onder de aandacht brengen van homo- en lesbische onderwerpen en onderlinge ontmoeting staan bij de activiteiten voorop.
De Kringen
Een kring is een groep homo’s, lesbo’s of biseksuelen die één keer per maand bijeenkomt, meestal bij iemand thuis. Aan de hand van thema’s wordt over van alles gepraat, onderwerpen die direct of indirect met homo- of biseksualiteit te maken hebben. Verder kan een kring veel activiteiten ondernemen. Er zijn kringen in heel Nederland.
Gay Den Haag
Wat is er te doen in 'roze' Den Haag? Een overzicht van alle feesten, activiteiten en evenementen vind je op onze site. een initiatief van COC Haaglanden.

Homo en/of lesbische sportverenigingen
Netzo
, Amsterdam
Netzo is een volleybalvereniging in Amsterdam voor homomannen en lesbische vrouwen.
Sportvereniging Tijgertje, Amsterdam
Zin om te sporten, tijd om af te vallen, slappe spieren? Of vind je het gewoon leuk om op een sportieve manier mensen te ontmoeten? Ga dan sporten bij Tijgertje in Amsterdam.
Homo Volleybalvereniging 'Keizer Karel', Nijmegen
Keizer Karel is een homo volleybalvereniging in Nijmegen.
Kouros, Eindhoven
Kouros is een sportclub voor homo's, lesbo's en hun vrienden in Eindhoven.
Zoete Lieve Gerritje, Den Bosch
ZLG biedt homo's, lesbiennes, biseksuelen en hetero's de mogelijkheid om in ontspannen sfeer te sporten met gelijkgestemden.
Pink Condition, Utrecht
Pink Condition is de sportclub bij uitstek voor homoseksuele sporters in Utrecht die op een sportieve, actieve, gezellige en speelse manier aan hun conditie willen werken.

Homo en/of lesbische koren
Cantus Obliquus, Nijmegen
Cantus Obliquus is het oudste gemengde homokoor van Nederland. Tegenwoordig wordt in het repertoire klassieke ernst afgewisseld met vrolijkheid en een brokje melancholie.
Manoeuvre, Amsterdam
Manoeuvre, het Gay Men´s Chorus van Amsterdam, heeft als doel om haar publiek te vermaken en te ontroeren door met plezier en kwaliteit te zingen. Als Amsterdams gaymannenkoor maken we zichtbaar en trots deel uit van de gay community en creëren we een plek voor ontmoeting en ontspanning voor onze leden.
Het Rozenkoor, Amsterdam
Met ongeveer 18 leden zingen wij twee-, drie- en vierstemmige liederen. Deze variëren van klassiek tot pop, van droevig tot vrolijk, van ingetogen tot uitbundig, van Nederlands tot Russisch.
VoxRosa, Den Haag
Vox Rosa is er trots op een homomannenkoor te zijn. We zorgen ervoor dat dit bij optredens altijd is te zien en te horen. De koorleden willen samen mooie muziek maken waarbij er ook ruimte is voor plezier tijdens de repetities.

Homo en/of lesbische verenigingen  voor belangenbehartiging
Gay Union through Sport (GUTS) / Homosport Nederland
GUTS strijdt voor een tolerant en homovriendelijk sportklimaat: samen sporten op basis van respect en gelijkwaardigheid. Want die strijd is nog niet gestreden.
Pink Point
Pink Point is de homo en lesbische informatiekiosk bij het homomonument in Amsterdam.
Switchboard
Bij Gay & Lesbian Switchboard Nederland kun je terecht met jouw vragen over homo- en biseksualiteit en genderidentiteit.
Roze Zaterdag
Kijk hier om te zien waar dit jaar Roze Zaterdag gehouden wordt.
EuroPride
Europees sporttournooi voor ons soort mensen.

Midzomernacht
Het Midzomergracht Festival Utrecht is een initiatief van non-profitorganisatie Stichting De Overkant. Het festival wil eens per jaar een podium zijn waarop alle Utrechtse LHBT-organisaties zich gemeenschappelijk kunnen presenteren. Én het wil de maatschappelijke tolerantie jegens seksuele diversiteit vergroten door de culturele aspecten ervan toegankelijk te maken voor een groot publiek.