U bent hier

Betuwe Geldermalsen

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 23 april, 2023
Afstand: 
14 km

Provincie:

Laten we hopen dat de fruitbomen in bloei staan, is altijd een gok bij het vastleggen van de datum.
We starten vanaf station Geldermalsen, centrumzijde. We gaan eerst naar de Linge en lopen langs de Linge naar Geldermalsen waar we in het dorp koffie kunnen nemen.
Na deze stop gaan we de Linge over en via Buurmalsen en Tricht het Betuwelandschap in. Nu zien we de fruitbomen waar je ook kijkt.
We steken het gemaal de Neust over en komen in het Domijn van de Heerlijkheid Mariënwaerdt. Dit landgoed is ca. 900 ha. Groot en bestaat uit akkers, weiden,grienden, bossen en lanen. De gebiedsgrenzen zijn sinds 1734 ongewijzigd. Het geheel vormt met haar bouwwerken, objecten en tuinaanleg een rijksmonument.
We maken een rondwandeling om via de Appeldijk langs de Linge en boomgaarden terug naar Tricht te gaan. We komen langs een wiel, waterpartij ontstaan door een dijkdoorbraak.
Van Tricht gaan we weer terug naar het station van Geldermalsen, waar we begonnen zijn.