U bent hier

Beek - Ubbergen (Ge)

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 26 mei, 2024
Afstand: 
11,5 km

Provincie:

Ondanks dat het maar 11,5 km is, is dit een zware wandeling over zeer geaccidenteerd terrein met veel trappen.
We klimmen al gauw de Ravenberg op en zien Bronhuize, genoemd naar het naastgelegen Bronnenbos.
We dalen naar de N325. Als we beneden zijn lopen we richting de uiterwaarden langs De Klispoel, de enige waterkers kwekerij in Nederland. Juist hier vanwege de beschikbaarheid van schoon stromend bronwater met een geschikte temperatuur en minerale samenstelling.
We gaan over de zogenaamde Springplank met prachtig uitzicht over de Ooijpolder. Dit is een hoge voetgangersbrug over de N325. We steken Het Meer (een waterloop) over met een met de hand bedienbaar pontje.
We zien het rustieke dorpje Persingen met het mooie kerkje. We lopen door vlak terrein naar het Wylermeer waar we een korte picknickpauze kunnen houden.
Hierna steken we weer de N325 over en klimmen de Duivelsberg op, waar we in een prachtig gelegen horecavoorziening wat kunnen gebruiken.
Door het Wylerbos gaan we bergafwaarts naar het centrum van Beek waar hotel ’t Spijker zich bevindt.
Tegenover dit hotel is de bron die de beek voedt met 9000 liter water per uur. Achter deze bron staat de dikste kastanjeboom van Nederland, ruim 8,5 meter omtrek.
Op het terras van hotel ’t Spijker kunnen we nog een drankje nemen alvorens weer naar de bushalte van de brengbus (die eens per uur rijdt) te lopen ( 10 minuten) zodat we daar op de goede tijd aankomen.