U bent hier

Almere Centrum - Almere Oostvaarders

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Oostvaardersplassen
Wandeldatum: 
zondag, 30 november, 2014
Afstand: 
19 km

We starten in Almere centrum. We starten met koffie op het stationsplein, daarna is er pas vlak voor het einde weer horeca. We lopen langs de Waterwijk en de Leeghwaterplas  naar de Lepelaarplassen. We hebben zicht op het IJmeer, het Markermeer en de Oostvaardersplassen. We wandelen langs de rand want het gebied is niet toegankelijk.
 
In 1976 kwamen de eerste bewoners in Almere; helemaal de eerste in dit gebied waren ze niet, want in de steentijd 8500 jaar geleden woonden er ook al mensen. In 1984 werd Almere een gemeente. Nu wonen er ongeveer 200.000 mensen.
 
De Oostvaardersplassen: duizenden jaren geleden zag ons land er uit zoals dit gebied, een nu voor Europa uniek moerasland. Door de Oostvaardersplassen is een aantal, bijna in Nederland verdwenen vogelsoorten, terug gekomen.
 
De uitzichten over het gebied zijn uniek. Je ziet er de grote zilverreiger, lepelaar, kiekendief en zelfs de zeearend. Over het leven van alle dieren in dit gebied is veel discussie. Staatsbosbeheer heeft tot nu toe de visie dat er vanuit de natuur zelf een evenwicht moet ontstaan.
 
We lopen op 80% verharde wegen, langgerekte vrij eentonige stukken met verschillend karakter ieder voor zich: stadsparken, IJselmeerdijk en een stukje langs de Oostvaarders. We eindigen weer op NS station Almere Oostvaarders. Het is niet mogelijk onderweg af te haken.

Aanmelden tot 20.00 uur de avond voorafgaand aan de wandeldatum, het liefst via de mail havanderwedden@gmail.com. Wil je onaangekondigd komen dan ben je welkom maar bel dan de morgen van de wandeldatum of de wandeling wel doorgaat.